Nyttig viden

Nyttig viden – VAND

Efter din massage hos Ava massage, bliver du altid tilbudt et glas vand, vand er nemlig en vigtig faktor i din krops restitution efter massage.

Kroppen har brug for vand efter massage

Når man arbejder med muskelspændinger sender kroppen blod til stedet for at rense og trække affaldsstoffer ud af kroppen så musklerne kan få en masse ny næring og ilt. Affaldsstofferne sendes ud af kroppen via vores udåndinger samt udskilles fra nyrerne i vores urin. Derfor er vand i de første timer efter massagen en god idé.

Mange oplever at blive utrolig tørstig efter massage – dette er kroppens naturlige signal til hjernen om at udskille affaldsstofferne lidt grundigere.

Nogen oplever at også urinen påvirkes af massage – det er altså ikke unormalt at få en mere koncentreret urin der kan være meget mørk. Bare husk at drik rigeligt og altid søg læge hvis det fortsætter over længere tid.

Derudover er det generelt vigtigt at vi drikker vand – men det er også vigtigt at vi får noget andet at drikke i løbet i dagen så vi kan opretholde vores salt og sukkerbalance og ikke får skyllet vores nyrer alt for rene. Her er det vigtigt man tænker over at light produkterne ikke giver os sukker til kroppen.

Hvordan får vi så skabt nogle gode vand vaner? En tommelfingerregel siger at man ca. skal drikke svarende til 1/3 af ens vægt (målt i dl) og rigtig mange af os opnår ikke engang halvdelen af dette i løbet af en dag. Der er mange måder til at få hjælp til at huske at drikke, men i bund og grund skal vi drikke når vi føler behov for det. I løbet af dagen sørger jeg for at drikke et glas vand til hvert måltid som minimum og inden jeg børster tænder. Det giver i hvert fald 1 – 1 ½ liter vand på den måde er det ikke uoverskueligt at få lavet nogle gode drikkevaner.